Добавить объявление
Главная  >  Товары  >  Сырье, материалы, продукция  >  Химическая продукция  >  Химические реактивы  >  Глюкоза харчова

   Глюкоза харчова  (продам)

Цена:23 грн.
Автор: Отдел Продаж Химпродукт  (на портале c 26.06.2007)
Предприятие: ХИМПРОДУКТ ООО
Сайт: www.chem.com.ua
Местонахождение: вулиця Щорса, 90, Білогородка, Київська обл., Украина
Дата публикации: 16.05.2019

www.chem.com.ua

e-mail: sales@chem.com.ua

Tel :+38 044-228-08-72

Tel: +38 098-882-15-15

 

Глюкоза харчова

 

Глюкоза, або виноградний цукор, або глюкоза (D-глюкоза), С6H12O6 - органічна сполука, моносахарид (шестиатомний гідроксиальдегід, гексоза), один з найпоширеніших джерел енергії в живих організмах на планеті.

Зустрічається в соку багатьох фруктів і ягід, в тому числі і винограді, від чого і пішла назва цього виду цукру. Глюкозні ланка входить до складу полісахаридів (целюлоза, крохмаль, глікоген) і ряду дисахаридів (мальтози, лактози і сахарози), які, наприклад, в травному тракті швидко розщеплюються на глюкозу і фруктозу.

Безбарвна кристалічна речовина без запаху. Має солодкий смак, розчинна у воді, в реактиві Швейцера (аміачних розчинах гідроксиду міді [Cu (NH3) 4] (OH) 2), в концентрованому розчині хлориду цинку і концентрованому розчині сірчаної кислоти.

В 2 рази менш солодка, ніж сахароза.

У промисловості глюкозу отримують гідролізом крохмалю і целюлози. У природі глюкоза утворюється рослинами в процесі фотосинтезу.

Глюкоза може відновлюватися в шестиатомний спирт (сорбіт). Глюкоза легко окислюється. Вона відновлює срібло з аміачного розчину оксиду срібла і мідь (II) до міді (I).

Виявляє відбудовні властивості. Зокрема, в реакції розчинів сульфату міді (II) з глюкозою і гідроксидом натрію. При нагріванні ця суміш реагує з знебарвлені (сульфат міді синьо-блакитний) і утворенням червоного осаду оксиду міді (I).

Утворює оксими з гідроксиламіном, Озазон з похідними гідразину. При окисленні утворює глюконовую кислоту, якщо впливати сильними окислювачами на її глікозиди, і гідролізувати отриманий продукт можна отримати глюкуронову кислоту, при подальшому окисленні утворюється глюкарова кислота.

Глюкоза - основний продукт фотосинтезу, утворюється в циклі Кальвіна. В організмі людини і тварин глюкоза є основним і найбільш універсальним джерелом енергії для забезпечення метаболічних процесів.

Глюкоза депонується у тварин у вигляді глікогену, у рослин - у вигляді крохмалю, полімер глюкози - целюлоза є основною складовою клітинних оболонок всіх вищих рослин. У тварин глюкоза допомагає пережити заморозки.

Глюкоза дуже легко засвоюється людським організмом; в цьому полягає її поживна цінність і медичне значення. Відомо, що хворим або ослабленим людям глюкозу нерідко вводять внутрішньовенно в організм за приписом лікаря.

Для цієї мети на заводах готується спеціальна глюкоза підвищеної чистоти, так звана медична глюкоза. Медична глюкоза містить 99,9% чистої глюкози. Готується вона так. Харчову глюкозу розчиняють в чистій воді, отриманий сироп повторно очищають активованим вугіллям, випарюють, і вже з нього викристалізовуються чисті кристали глюкози. Для внутрішньовенних вливань розчини глюкози розфасовують в скляні ампули.

Харчова та фізіологічна цінність глюкози полягає в наступному. Перш за все, як і інші вуглеводи, вона має калорійність, рівну 4,4 ккал на грам. Але на відміну від інших цукрів, а тим більше крохмалю, глюкоза дуже легко засвоюється в організмі людини, так як не вимагає попереднього розщеплення ферментами.

Глюкоза 99,5% застосовується у різних галузях:

• харчовій промисловості глюкозу, декстрозу застосують як замінник сахарози,

• кондитерській промисловості при виготовленні м'яких цукерок, десертних сортів шоколаду, тортів і різних дієтичних виробів,

• у хлібопеченні глюкоза покращує умови бродіння, додає пористості і хороший смак виробів, уповільнює черствіння,

• виробництві морозива вона занижує точку замерзання, збільшує його твердість,

• виробництві фруктових консервів, соків, лікерів, вин, безалкогольних напоїв, так як глюкоза не маскує аромату і смаку,

• молочній промисловості при виготовленні молочних продуктів і продуктів дитячого харчування, рекомендується використовувати глюкозу в певній пропорції з сахарозою для додання цим продуктам більш високу поживну цінність,

• ветеринарії,

• птахівництві,

• фармацевтичній промисловості.

• харчовій промисловості, як замінник сахарози,

• кондитерській промисловості при виготовленні м'яких цукерок, десертних сортів шоколаду.

 

www.chem.com.ua

e-mail: sales@chem.com.ua

 

Tel :+38 044-228-08-72

Tel: +38 098-882-15-15

Tel: +38 093-880-15-15

Tel: +38 063-876-88-97

Tel: +38 066-306-10-50

 

Skype: chem.com.ua

http://chem.uaprom.net


Реклама

Объявления из рубрики "Химические реактивы" посмотреть все
Виноградный сахар
www.chem.com.ua e-mail: sales@chem.com.ua Tel :+38 044-228-08-72 Tel: +38 098-882-15-15
Пищевая добавка E334
www.chem.com.ua e-mail: sales@chem.com.ua Tel :+38 044-228-08-72 Tel: +38 098-882-15-15
Кислота диоксиянтарная
www.chem.com.ua e-mail: sales@chem.com.ua Tel :+38 044-228-08-72 Tel: +38 098-882-15-15  
Кислота виннокаменная
www.chem.com.ua e-mail: sales@chem.com.ua Tel :+38 044-228-08-72 Tel: +38 098-882-15-15
Тартаровая кислота
www.chem.com.ua e-mail: sales@chem.com.ua Tel :+38 044-228-08-72 Tel: +38 098-882-15-15