Глибокорозпушувач – відмінна альтернатива оранці грунту, особливо при
наявності її щільних типів. Розпушування є все більш поширеним методом обробки,
що охороняє грунт від вітрової та водної ерозії.
Глибокорозпушувач (Pinocchio, Artiglio, Attila та Diablo) – це
високопродуктивне знаряддя, здатне не лише відновлювати структуру ущільнених
ґрунтів шляхом розпушення і дренажу, але й виконувати справжнісінький обробіток
глибиною до 65 та 55 см відповідно, виконуючи функцію глибокорозпушувача.
Глибокорозпушувач
(Модель)
Diablo 600/13
Ширина захвату, 6м
Кількість стійок, 13 шт.
Глибина обробітку, 55 см
Кількість дисків, 2×27 шт.
Маса, 7700 кг
Робоча швидкість, 6-10 км/год.
Регулювання глибини Опорні колеса
Потужність трактора, 450-550 к.с.
Глибокорозпушувач
Gaspardo та його переваги:
1. Глибокорозпушувач
призначений для основного обробітку ґрунту або ж для руйнування плужної підошви
на глибині більше 30 см, що дозволяє накопичувати в ґрунті більше вологи, а
коріння рослин може безперешкодно проникати в глибші шари і не виснажувати
поверхню;
2. Глибокорозпушувач має
модульну конструкцію рами, яка дозволяє регулювати висоту кріплення стійок лап
віл 25 до 45 см. Стійки товщиною 35мм мають зростаючий кут проникнення і
оснащені зносостійкими накладками. Подвійний голчастий коточок, яким
регулюється глибина обробітку, розбиває великі грудки на поверхні;
3. Стійки
глибокорозпушувальних лап встановлені під кутом 45º добре заглиблюються,
піднімають і розпушують ущільнений шар ґрунту, перемішуючи його із пожнивними
рештками на максимальній глибині обробітку. Така форма лап сприяє зменшенню
тягового опору і економії палива, та якісному перемішуванню ґрунту;
4. Долота можуть
регулюватись по куту атаки (піднімаються/опускаються на стійці), що дозволяє
покращити подрібнювальний ефект або ж покращити перемішування і зменшити
витрату палива. Долота створюють також щілини в глибші шари ґрунту для кращого
насичення вологою і підвищення врожайності культур.
5. Глибокорозпушувач
Gaspardo має криловидні лемеші, які підрізають ґрунт по горизонталі та
розбивають великі грудки створюючи подрібнювальний ефект.